Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Välj rätt möbler till uteplatsen

Att välja rätt möbler till uteplatsen eller uterummet handlar inte bara om att köpa en snygg grupp. Det är viktigt att välja en uppsättning som håller länge och står pall för en del slitage.

Förutom trä kan utemöbler vara gjorda av material som plast och metall. Möbler i plast är väderbeständiga och påverkas inte nämnvärt av ålder. Det finns också olika sorters plast med olika egenskaler och utseende. Ibland innehåller de flera kemikalier som polypropen och polyeten och eventuellt tillsatser som skyddar mot mögel m.m. 

Metall är ett helt annat material där livslängd och är de mest uttalade kvaliteterna. Men eftersom metall är tungt är det mer besvärligt att flytta möblerna från en plats till en annan. Dessutom är metallmöbler också benägna att rosta. 

Trots alla andra material är trä fortfarande förstahandsvalet för möbler på uteplats och i uterum, men det finns som bekant många olika träslag att välja på med olika egenskaper. Gemensamt för alla är att de kräver en hel del skötsel för att hålla sig i gott skick genom åren, men du behöver å andra sidan inte oroa dig för att de rostar. Att vårda möblerna varje år är ett säkert sätt att hålla dem i bra skick i många år. 

12 Nov 2013