Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Varför vi tar hjälp i våra egna hem

Vi har ju även vi egna bostäder som då och då behöver ses över och renoveras. Vi tänkte här – med tanke på detta – delge några tankar om varför vi alltid anlitar proffs för de lite större jobben. Vanliga saker som ligger nära vårt eget yrke ordnar vi naturligtvis själva – men för det vi inte klarar av så använder vi alltid extern hjälp.

Nyligen så renoverade en av oss exempelvis ett badrum där det gamla kaklet skulle rivas ut och nytt skulle sättas in. Ett projekt som innebar en hel del pusslande där mönster skulle passas in och där – naturligtvis – kakelplattorna var tvungna att sättas upp korrekt för att undvika vattenskador. För allt detta anlitades en plattsättare och resultatet blev helt perfekt. Visst – det blev lite dyrare än om jobbet skötts på egen hand, men det var väl investerade pengar. Detsamma gäller om någon av oss skulle behöva hjälp med att lägga golv, dra el eller måla om – vi tar alltid hjälp med det vi inte själva har kunskapen som krävs.

Vart vill vi då komma med detta? Jo, naturligtvis vill vi här knyta an till vårt eget yrke och varna litegrann. Vi är nämligen ofta ute på jobb där vi endast tvingas korrigera andras misstag och detta blir extremt tröttsamt i längden. Tröttsamt – och dyrt för våra kunder. Det är alltid bättre att betala för ett korrekt jobb på en gång istället för att tvingas ringa oss efteråt för en massa mindre korrigeringar som uppstår.

Summa summaruterum; gör inte jobb som du inte klarar av att göra. Du skulle väl knappast storma in i en operationssal och stjäla skalpellen av den kirurg som jobbar, eller hur? En något haltande jämförelse där, ska tillgäggas. Men ni förstår vår poäng.

På återhörande!

18 Mar 2015