Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Sköt om ditt uterum

Tänk er en en varm sommardag, helt i avsaknad av moln på himlen och där solen ligger på så att närmare trettio grader visas på termometern. Tänk er vidare att ni ligger vid en liten sjö, läser en bok och hoppar i vattnet då behovet finns. Livet på en pinne, eller hur?

Vi tog här det bästa ur sommaren men om vi fortsätter denna lilla underbara berättelse så kan vi säga att du kommer hem efter denna dagen, tänker dig en skön stund i ditt uterum, drar upp skjutdörren och möts av en temperatur på ungefär sjuttio grader. Inte speciellt trevligt, eller hur?

Det här exemplet är tyvärr inte något ovanligt och ofta så glömmer man bort att sköta om sitt uterum genom att hålla det svalt. Det här kan man göra genom olika sätt och i och med att många uterum i Stockholm till stor del är byggda av glas så rekommenderar vi här att man köper – och sätter upp – lamellgardiner.

Det här håller nämligen det värsta solskenet borta och håller ditt uterum svalt och skönt då du inte är där. Är du hemma så kan du ju alltid öppna dina fönster och därigenom få lite svalka; dock så har vi ju i Stockholm alltid en viss inbrottsrisk och därför kan man inte gärna lämna sitt uterum öppet då man själv inte är hemma.

Rådet är här att man köper lamellgardiner till sitt uterum och därefter åker till den där lilla insjön, tar med sig sin goda bok och verkligen njuter av sommaren. På så sätt kan du fortsätta läsa boken i ett svalt och skönt uterum under kvällen då du kommit hem. Perfekt!

7 May 2015