Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Anpassa ditt uterum och hyr ut det

En av anledningarna till att man valde att expandera och utöka storleken på uterum låg i att man ville underlätta för människor att få bostad. Det här gäller ju främst de fristående uterum som får byggas i hela 25 meter2 och och det är också dessa vi får främst frågor om i vårt arbete.

Det är många som är nyfikna om huruvida dessa uterum verkligen har bidragit och lättat på bostadskrisen och vi svarar här – lite tråkigt – att vi vet inte. Det är helt enkelt för tidigt att säga då detta inte varit i ropet så länge. Det vi däremot kan säga är att många uterum verkligen har potential att fungera som bostäder och där igenom faktiskt kan lösa en del av problemet. Hur ska man då bygga ett uterum där någon kan bo permanent?

Jo, först och främst så måste man här se till att det isoleras ordentligt. Som vi alla vet så har Sverige en ganska kall vinter och om någon ska bo i ett uterum så måste man se till att det inte kommer in iskall luft. Alltså - isolera!

Nummer två är att man måste dra in både vatten- och el samt se till att badrum och dusch också fins tillgängligt. Det ska trots allt bo någon där och genom detta så slipper du en massa spring i ditt eget hus. För dessa ändamål måste du kontakta en elektriker och en vvs-montör och är alltså ingenting du får göra på egen hand. Det är viktigt.

Det är alltså främst dessa saker som man måste ordna med om man funderar på att hyra ut sitt fristående uterum som en bostad. Vi gillar verkligen själva idéen och vi har sett att uterum kan fungera. Det blir spännande att följa era projekt – se dock till att inte snåla. Kom ihåg att det faktiskt ska bo en person där.

På återhörande!

1 Apr 2015