Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Ett uterum för allas njutning

Om man står inför att bygga ett uterum så ska man tänka på att det i så stor grad som möjligt ska kunna matcha hela familjens behov snarare en endaste medlem – detta gäller dock främst de väggfasta som ju blir en naturligt del av huset på ett helt annat sätt. Det andra alternativet – det fristående – kan man ju bygga mer efter en särskild familjemedlems behov, exempelvis här en tonåring som står i gränslandet mellan att bo kvar hemma och flytta hemifrån.

Uterummet kan i detta fall ses lite som en sluss till vuxenvärdlen och ger tonåringen i fråga den känsla av frihet som han/hon behöver och som samtidigt ger oroliga föräldrar en nödvändig inblick i tonåringens liv – något som vi vet kan behövas...

Talar vi om det väggfasta så blir det mer nödvändigt att verkligen alla kan trivas och här brukar vi under våra jobb främst se att denna typ av ett uterum fungerar som en slags extramatsal för de lite finare familjemedlemmarna.

Vi såg förresten en riktigt häftig design invändigt för några veckor sedan där familjen valt att bygga ett tungt bord på egen hand samt enklare bänkar där alla kunde sitta. Just bänkarna var en väldigt smart lösning som gjorde att fler fick plats – en perfekt detalj just för de större middagarna och den tar vi verkligen med oss och lägger i tipsarkivet.

Vidare har vi börjat se hur fler familjer inreder sitt väggfasta uterum som en vinterträdgård av det mer exotiska slaget och ibland kan det nästan kännas som att vandra omkring i den djupaste djungeln. Häftigt!

Det visar verkligen att man med rätt isolering kan lyckas få växter att frodas och växa även i vårt lite karga klimat. Naturligtvis har det ingenting med gröna fingrar, skötseln eller extralampor att göra, det vet ju alla...

Börja planera ditt uterum redan idag, lycka till!

21 Apr 2015