Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Uppgradera ditt uterum

Det finns några små tips som man kan använda sig för att öka mys-faktorn i sitt väggfasta uterum. Man vill ju generellt ha ett uterum som även går att krypa in i under vintern och inte bara användas sommartid. För att detta ska vara möjligt så krävs det värme och här finns det några alternativ att välja bland.

Om vi får säga vad vi tycker här så kan vi direkt säga att om du står inför att bygga ett uterum – satsa på att investera i golvvärme. Det finns knappast något skönare än att glida ut en iskall vinterdag och känna värmen under de frusna fötterna då man kliver ut i sitt uterum. Dock – detta kan vara svårt att installera i befintliga byggnader och därför vänder vi oss alltså först och främst till de som står inför att bygga ett nytt. Alltså – glöm tofflorna och skaffa golvvärme!

Andra alternativ är att man skaffar infravärme – det absolut populäraste gällande värme i ett uterum och detta fungerar alldeles utmärkt tillsammans med en bra isolering. En sak finns dock gemensamt med nästa lösning och denna är att man alltid ska kontakta en brandinspektör innan man sätter igång. Uterum är känsliga och måste verkligen ses över så att brandsäkerheten verkligen är godkänd och kontrollerad. Viktigt, viktigt... Vilket var då det tredje alternativet vi nämnde?

Här menar vi alltså det överlägset mysigaste sättet att skaffa värme till uterummet; nämligen en kamin. Att ha en brasa sprakande i ett hörn ger den där underbara känslan som vi så väl behöver under kalla vinternätter och varför inte sitta hela familjen med ett brädspel och bara njuta av tillvaron? Återigen dock – se verkligen till att allting är kontrollerat och brandsäkrat innan du sätter igång. Ett uterum är till mesta del byggt av trä och trä i sin tur är väldigt känsligt för eld... Ja, ni fattar vad vi menar.

Säkra först och njut sedan.

8 Apr 2015