Uterum

Uterum i alla former och storlekar

Bygg ditt fristående uterum med tanke på framtiden

I och med att måtten för ett fristående uterum ändrats till det större så får vi också många frågor från familjer som är lite nyfikna på hur just de skulle kunna bygga sitt eget uterum. Det gemensamma i våra svar – oavsett vilken sorts modell de är sugna på – är: Bygg för framtiden!

Med detta menar vi att du kanske inte i dagsläget har ett behov av att utnyttja alla dessa 25 m2 och att du kanske inte har något behov av vare sig vatten eller el just nu. Men hur ser det ut i framtiden då? Kommer ni att utöka er familj, kommer barnen att växa upp och vilja skaffa en privat yta och kommer det i framtiden att komma mycket släkt och annat folk på besök?

Det är lite så man måste tänka då man står inför att bygga ett fristående uterum – man får alltså försöka se hur framtidens behov kommer att se ut snarare än hur det ser ut i dagsläget. Saker som att dra vatten- och el är dessutom svårare att dra om detta uterum redan är på plats – om ni förstår vad jag menar? Det blir svårare att installera sådana saker om plattan redan är gjuten och så vidare...

Vi rekommenderar alltså här att man går lite all-in direkt på sitt uterum istället för att spela säkert och i framtiden tvingas bygga ut och anpassa uterummet efter de behov som då dyker upp. Här menar vi inte att man måste välja de lyxigaste sakerna eller bygga i något jätteexklusivt material – se bara till att ert uterum kommer till användning även i framtiden.

Alltså, detta är det gemensamma lilla tips som vi kan ge våra kunder då vi åker runt på våra jobb. Vi försöker naturligtvis även att komma med andra svar och dessa beror ju helt på hur vår kund vill att sitt nya uterum ska se ut. Det här handlar alltså främst om det råd vi ger vid varje tillfälle.

Bygg inte ditt uterum efter hus ditt nuvarande liv ser ut – bygg istället efter hur du tror att framtiden kommer att se ut. Det här är nämligen något som vi – av erfarenhet – vet att det kommer att löna sig. Lycka till med din planering av ditt uterum och hoppas du tar till dig av vårt tips.

Vi hörs!

12 Feb 2015